The Integrity Talks

Egbert Krop is CFO Icoinic Capital (Dutch)

The Integrity Talks

Egbert Krop is sinds begin februari 2021 de nieuwe CFO van Icoinic Capital. Daarvoor heeft hij zo’n 14,5 jaar voor ING gewerkt. In zijn laatste rol bij ING was Egbert Krop manager audit compliance. Hij stuurde teams aan, schakelde op senior niveau op het gebied van compliance en boog zich over complexe cases. Egbert Krop is 41, getrouwd en heeft drie kinderen.

In een ver verleden kon Egbert Krop goed leren, zat hij op het gymnasium, maar was hij niet erg gemotiveerd. Hij ging werken in de scheepvaart. Later kwam hij na een toelatingstest binnen bij de Hoge School van Amsterdam, waar hij bedrijfseconomie studeerde. In zijn leerprogramma kon hij een master aan de Universiteit van Amsterdam volgen. Zijn interesse ging toen al uit naar bedrijfskunde, strategie, finance en risk management. Hij studeerde cum laude af.

Bij de ING begon hij met een stage bij corporate clients en een baan bij operations hypotheken. Hierna vervulde Egbert Krop diverse functies binnen internal audit, waarmee hij veel te zien kreeg binnen de organisatie. Als senior project manager ging hij in 2014 verder binnen global change management waar hij internationale projecten leidde, totdat hij terugging naar audit.

“Icoinic Capital begon in 2013, toen Arthur Stolk en ik het over de toekomst van cryptocurrency hadden. In 2014 zeiden we tegen elkaar dat het goed was dat we niet ingestapt waren, maar al gauw kwamen we daar op terug. In de afgelopen jaren hielp ik het bedrijf opbouwen, vanuit een adviserende positie. Nu heb ik volledig de overstap gemaakt en ga ik er als CFO onder andere voor zorgen dat we financieel en qua risico’s gezond blijven. Aan de wieg staan van zo’n prachtig bedrijf, is een cadeau. Het meeste kijk ik uit naar mijn visie overdragen in de dagelijkse operatie en het ondernemerschap. Mijn invloed zal als CFO en co-founder directer te zien zijn,” zegt Egbert Krop.

Over Icoinic Capital

Icoinic Capital is één van de eerste crypto asset funds van Nederland en gevestigd in het financiële hart van Amsterdam, namelijk Beursplein 5. Icoinic werd in 2017 opgericht door Arthur Stolk, nadat hij jaren ervaring had opgedaan in cryptocurrency. In 2019 fuseerde Icoinic met Contango Services en nam het bedrijf Synnofin over; het oudste cryptofonds van Nederland. Icoinic slaagde erin om professionals uit de traditionele finance samen te brengen met jonge cryptospecialisten en ontwikkelaars, die kennis hebben van investeren in en verhandelen van crypto-activa. De uitzonderlijke combinatie van experts uit diverse vakgebieden en de ligging midden in het financiële hart van Nederland, zorgen ervoor dat Icoinic Capital ijzersterke concurrentievoordelen heeft in deze jonge en bruisende markt. Meer via www.icoinic.org.