Launch of CIAO Academy, first executive training program for more women in ICT (Dutch)

De CIAO Academy, het eerste executive-programma in Nederland voor meer vrouwen in de ICT-sector wordt tijdens een informatiebijeenkomst op woensdag 9 oktober 2013 van 18:00 tot 20:00 in Leerhotel Het Klooster, in Amersfoort gelanceerd. De nieuwe opleiding focust zich op het klaarstomen van vrouwen in de rol van Creative IT Alignment Officer waardoor ze nieuwe kansen in het bedrijfsleven creëren. Wanneer cruciale ICT-functies adequaat worden bekleed, is het Nederlandse bedrijfsleven in staat om te groeien, met nationaal en internationaal economisch perspectief in het verschiet. De CIAO Academy zal vanaf januari 2014 van start gaan.

Als Creative IT Alignment Officer wordt op een creatieve manier verbinding gelegd tussen de business en ICT. Tijdens een intensief opleidingsprogramma van een jaar, krijgen deelnemers handvaten om hier concreet invulling aan te geven. De focus ligt op ICT en bedrijfskunde in de huidige digitale economie. Door het complete aanbod van de CIAO Academy kunnen vrouwen kiezen voor een carrière in de ICT en hun kennis vergroten. Ze kunnen na afloop van de opleiding een onmisbare schakel worden voor het stimuleren van innovatie, met tastbare resultaten als gevolg. De ‘softe’ vaardigheden die vrouwen vaak al bezitten, zijn welkom in de ICT-sector. Dit zijn zaken zoals inlevingsvermogen en intuïtief zoeken naar oplossingen en veranderingen.

Opleidingsprogramma

De CIAO Academy bestaat uit bedrijfskundige modules, creatieve ICT-modules en vaardigheidsmodules. Bij bedrijfskundige modules wordt er ingezoomd op het ontwikkelen van een businessplan, marketing, supply chain management, financieel management en management van inkoop/verkoop. Creatieve ICT-modules kijken naar de ICT-strategie en management, digitale business-modellen, digital change, search engines, socials, ICT en webmanagement. Tot slot staan de onderwerpen lezen van organisaties, leiderschap, creatief management, projectmanagement en durven ondernemen centraal bij de vaardigheidsmodules. Ook zijn op maat samengestelde modules mogelijk.

Het opleidingsprogramma duurt twaalf maanden en bestaat uit 50 dagdelen. Er zijn twee periodes, van januari tot mei en van september tot december 2014. Maandelijks volgen de cursisten twee à drie dagen college die door de beste professoren en leiders uit het bedrijfsleven worden gegeven.

Voor wie?

Het opleidingstraject tot Creative IT Alignment Officer is voornamelijk gericht op talentvolle vrouwen met zo’n tien jaar werkervaring, inclusief leidinggevende ervaring. De vrouwen beschikken over HBO+ werk- en denkniveau en zijn toe aan een nieuwe bedrijfskundige visie op de digitale economie. Bijvoorbeeld voor bestuurders, managers, marketeers, ICT-professionals, CIO’s en projectleiders. Cursisten kunnen zichzelf opgeven of via hun bedrijf aangemeld worden.

Lancering tijdens de informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 9 oktober in Amersfoort wordt de CIAO Academy officieel gelanceerd. Verder behandelt Ger Hofstee, decaan aan de Techonomy Business School in een proefcollege interessante en actuele cases in het kader van de opleiding, bijvoorbeeld cases van Zalando en KLM. Ook geeft Hofstee inzicht in de thema’s die tijdens de opleiding worden behandeld.

Over CIAO Academy

De CIAO Academy biedt het eerste executive opleidingsprogramma in Nederland voor vrouwen in de ICT-sector en leidt vrouwen op tot Creative IT Alignment Officer. Het opleidingsprogramma start vanaf januari 2014. De CIAO Academy is een initiatief van Geke Rosier, bedenker van het boek Ronde vormen in IT en organisator van het netwerk Female Ambassadors in IT. In samenwerking met decaan Ger Hofstee van de Techonomy Business School zijn de lesmodules tot stand gekomen. Meer informatie via www.ciao-academy.nl.