The Integrity Talks

Orange Business Services and VisionsConnected will inspire future women in ICT for Girlsday 2014 (Dutch)

The Integrity Talks

Orange Business Services en VisionsConnected gaan voor Girlsday 2014 toekomstige dames in ICT inspireren. Op dinsdag 22 april organiseert Orange samen met partner VisionsConnected een evenement voor zo’n twintig meiden uit groep 8. De meiden zitten op De Zeester in Beverwijk en komen naar Amsterdam om kennis te maken met de ICT-wereld in de praktijk. Ze kunnen nog alle kanten op wat betreft hun pakketkeuze en studierichting. Met dit evenement hopen Orange Business Services en VisionsConnected aanstormend vrouwelijk talent een duwtje in de rug te geven om te kiezen voor het ICT-werkveld.

Samen met VisionsConnected gaat Orange Business Services in op de kansen en mogelijkheden van telepresence voor mobiel en flexibel werken. Unified communications zal ook in de nabije toekomst nog worden ingezet om op afstand te werken. De meiden zullen hiermee te maken krijgen wanneer ze de arbeidsmarkt gaan betreden. Ze zullen van dag tot dag zaken tegenkomen zoals de balans tussen werk en privé, leidinggeven en samenwerken op afstand, fluïde nieuwe rollen en meer. Tijdens dit evenement komen ze hier op een speelse en toegankelijke wijze mee in aanraking.

Rond half 10 vertellen vrouwelijke vertegenwoordigers van beide bedrijven over hun carrièrestappen, onder het genot van een drankje en een broodje. Later krijgen de meiden een tour door het datacenter van Orange Business Services aan de Heathrowstraat 10 in Amsterdam. Daarnaast gaan de meiden bij VisionsConnected aan de Naritaweg zelf met telepresence aan de slag. Ze worden in twee groepen ingedeeld om een opdracht via videoconferencing uit te voeren. Rond half één worden de winnaars van de opdracht bekend gemaakt en om één uur ronden Orange Business Services en VisionsConnected het programma af.

VisionsConnected houdt zich bezig met videoconferencing en heeft als doel mensen betrouwbaar en effectief te laten samenwerken. Dit is het eerste jaar dat VisionsConnected meedoet aan Girlsday. Oprichter en CEO Raymond Alves was gelijk enthousiast over het initiatief: “VisionsConnected bestaat nu zeven jaar en we maken een sterke groei door. Om die ontwikkeling zo goed mogelijk te laten verlopen, streven we naar een uitgebalanceerde verhouding qua karakters, competenties en attitude. We hire on attitude and train on competence. Om de organisatie zo evenwichtig mogelijk te maken, is de juiste verhouding tussen mannen en vrouwen belangrijk. Echter blijkt dit in de praktijk vaak een uitdaging te zijn, dus als we dankzij dit soort initiatieven de interesse voor ICT bij jonge meiden kunnen stimuleren, dan hoop ik dat we in de toekomst uit een groter en diverser aanbod, de juiste nieuwe collega’s kunnen werven.”

“Met volle overtuiging neemt Orange Business Services voor de tweede keer deel aan Girlsday”, zegt Alain Stas, Managing Director Orange Business Services Benelux. “Bij Orange Business Services geven we onze medewerkers de ruimte om mobiel en flexibel te werken door middel van telepresence. Dit betekent dat vrijwel de meerderheid van de rollen geschikt is voor mensen met verschillende soorten achtergronden, culturen, mentaliteiten enzovoorts, inclusief vrouwen die aan het hoofd staan van het gezin en tegelijkertijd carrière willen maken. We zijn ervan overtuigd dat er doorlopend aan maatschappelijke betrokkenheid en diversiteit gewerkt moet worden en kijken met plezier uit naar dit evenement.”

Girlsday is een wereldwijd initiatief om de instroom van meiden in IT- en technische studies te stimuleren. In Nederland wordt Girlsday door VHTO geleid om jonge meisjes enthousiast te maken voor techniek, bèta en ICT.

Over VisionsConnected

VisionsConnected is specialist in het leveren van betrouwbare en veilige (cloud-)diensten voor HD-videoconferencing en unified communication (UC). De diensten werken vanuit de cloud, onafhankelijk van de gebruikte netwerken, leveranciers en protocollen. Klanten van VisionsConnected kunnen binnen 30 dagen wereldwijd gebruik maken van de diensten en betalen een vast bedrag per maand. VisionsConnected biedt klanten bovendien 24×7-service en -support. Het bedrijf is ISO 9001:2008- en ISO 27001-gecertificeerd en beschikt over diverse partnercertificeringen zoals Cisco Master ATP, Polycom en LifeSize. VisionsConnected is actief in 80 landen en heeft kantoren in Nederland, België en Luxemburg, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en de Verenigde Arabische Emiraten. Meer informatie: www.visionsconnected.com of http://www.videobinnen30dagen.nl/.

Over Orange Business Services

Orange Business Services, de tak van Orange gespecialiseerd in B2B-diensten, is een toonaangevende wereldwijde integrator van communicatieoplossingen voor multinationals. Met ‘s werelds grootste, naadloze netwerk voor spraak en data dekt Orange Business Services 220 landen en gebieden met lokale ondersteuning in 166 landen. Met een uitgebreid pakket van communicatiediensten zoals cloud computing, enterprise mobility, M2M, security, unified communications, videoconferencing en breedband levert Orange Business Services wereldwijd een best-in-class klantervaring. Duizenden enterprise-klanten en 1,4 miljoen mobiele datagebruikers vertrouwen op het internationale platform van Orange Business Services voor hun communicatie en hun bedrijfsvoering. Orange Business Services sleepte tijdens het jaarlijkse World Communication Award Event 2012 drie awards met de hoogste accreditatie in de telecomindustrie in de wacht, namelijk Best Global Operator, Best Cloud Service en User’s Choice Award. Orange Business Services werd vijf keer uitgeroepen tot Best Global Operator tijdens de World Communication Awards. Ga voor meer informatie naar www.orange-business.com of volg het bedrijf via LinkedIn, Twitter en Facebook.

Orange is één van ’s werelds toonaangevende telecommunicatieaanbieders met een omzet van 43,5 miljard euro in 2012 en op 30 september 2013 wereldwijd 166.000 medewerkers. Orange is genoteerd aan de NYSE Euronext te Parijs (ORA) en aan de New York Stock Exchange (ORAN).

Orange en alle overige product- of dienstennamen van Orange die in dit artikel worden vermeld zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.