The Integrity Talks

Podcast: event Gemeente Amsterdam ~ against psychological abuse (Dutch)

The Integrity Talks

Wat een goed signaal en iets om trots op te zijn. Bijna 350 aanwezigen voor de digitale bijeenkomst van de Gemeente Amsterdam over geestelijke mishandeling, waaronder veel vakmensen.

Zeer de moeite waard voor iedereen die zich kan vinden in taboes doorbreken, collectieve verantwoordelijkheid – zeker bij kinderen, humaniteit, integriteit en innovatie.

Psychische mishandeling is de meest voorkomende vorm van huiselijk geweld in Nederland. Bijna driekwart miljoen Nederlanders vanaf 16 jaar en één op de vijf jongeren heeft er in een of andere vorm mee te maken. Dit brengt ontzettend veel onzichtbaar leed met zich mee. Want psychische mishandeling is vaak niet zichtbaar en wordt niet altijd (h)erkend. Ook weten nog te weinig mensen wat je kunt doen en waar je terecht kunt voor advies en hulp.

Als overheid en als samenleving mogen we ons hier niet bij neerleggen. De gemeente maakt daarom werk van het terugdringen van psychische mishandeling. Dit doen we graag samen met de mensen die voor en met Amsterdammers werken in de jeugdzorg, zorg, onderwijs, GGZ en welzijn.

Listen to the (Dutch) podcast on psychological abuse at De Balie in Amsterdam: