RollerSoccer Club World Championship in the Netherlands for the first time (Dutch)

RollerSoccer Club World Championship 2013 staat voor de deur. De wereldwijde kampioenschappen rollersoccer – voetbal op skates – worden voor het eerst in Nederland gehouden. Van woensdag 21 augustus tot en met zondag 25 augustus strijden twaalf teams uit verschillende landen, waaronder België, Frankrijk, Slovenië, Italië, de VS, Brazilië en Nederland, tijdens een sportief uitdagend en feestelijk toernooi voor de titel. De kampioenschappen worden in de Sporthal de Struyck in Zaandam gehouden. Alle wedstrijden zullen bestaan ​​uit twee helften van 25 minuten. Elke wedstrijd heeft een warming-up-periode van 15 minuten en een pauze van 5 minuten tussen de helften.

De wereldkampioenschappen beginnen met een openingsceremonie op woensdagavond 21 augustus om 20:00 uur. De voorrondes waarin er gestreden wordt voor een plek in de kwartfinales vinden plaats op 22 en 23 augustus van 9:00 tot 20:15 uur. De kwartfinales zijn op zaterdag 24 augustus. Tot slot worden de halve finales gevolgd door de allesbepalende eindstrijd tussen 14:50 en 15:45 op zondag 25 augustus gehouden. Entree is tijdens het gehele toernooi gratis voor bezoekers.

De RollerSoccer Club World Championship wordt dit jaar door het Nederlandse team RollerHolland georganiseerd. In 2011 bracht het Nederlandse team de Europese kampioenschappen, de RollerSoccer European Cup, al naar Nederland. RollerHolland regelde de Europese competitie in Zaandam tot in de puntjes en trok daarmee de aandacht van de internationale federatie RollerSoccer voor de organisatie van het WK.

“Het is een eer om deze internationale kampioenschappen in Nederland te mogen houden en verantwoordelijk te zijn voor de algehele organisatie van deze innovatieve sport. We hopen dat we met de RollerSoccer Club World Championship in Zaandam nieuw talent kunnen aantrekken om in de aankomende jaren meerdere Nederlandse teams te kunnen vormen en de sport naar een hoger niveau te kunnen tillen,” zegt Max de Winter, toernooidirecteur en vertegenwoordiger van RollerHolland.

In 2010 werd het WK rollersoccer in Piacenza, Italië gehouden. Tijdens deze competitie won het team uit Marseille de World Cup en het Nederlandse rollersoccerteam RollerHolland werd vierde.

Rollervoetbal, ooit door Zack Philips in het leven geroepen, groeit van jonge sport uit tot wereldwijd erkende spelen waar veel aandacht voor is, mede door de buitengewone techniek tijdens het skaten en voetballen tegelijkertijd. Het Nederlandse team is nauwkeurig voor het WK geselecteerd en traint minimaal twee keer per week. 

“Tijdens de training oefenen we verschillende tactische spelposities en we trainen op fitheid. We doen rondo’s, oefenpartijtjes en voeren verschillende verdedigingsscenario’s uit. Spelers worden tactisch op posities ingezet al naar gelang hun beste capaciteiten die het spel ten goede komen. We kijken met RollerHolland ontzettend uit naar het WK,” aldus de Winter.

Over RollerHolland

RollerHolland is het Nederlandse rollervoetbalteam onder leiding van aanvoerder Graciano Loswijk. Het team bestaat uit tien spelers. Wedstrijden worden vijf tegen vijf gespeeld. Rollersoccer is voetbal op skates waarbij het spel een energieke mix is van regels uit zaalvoetbal en ijshockey. De sport werd door Zack Philips in Amerika bedacht en waaide al gauw over naar Europa. Meer informatie via www.rollerholland.com en www.rollersoccer.com.